Trkački kamp START

Udruga osoba s amputacijom udova Grada Zagreba i Zagrebačke županije (UAZ) svakog proljeća organizira “Trkački kamp START “ s ciljem pružanja mogućnosti i podrške osobama s amputacijom, kako bi mogle provoditi aktivan stil život,  preuzeti odgovornost i brinuti o svom zdravlju. Riječ je o hvalevrijednoj manifestaciji u sklopu koje osobe s amputacijom donjih ekstremiteta imaju priliku učiti trčati, igrati odbojku, korarku, i vježbati.

Prvi dan Trkačkog kampa START održava se u Atletskoj dvorani Zagreb na Zagrebačkom velesajmu, dok je drugi dan rezervirana za druženje i trening na zagrebačkom Jarunu uz poznatog hrvatskog kondicijskog trenera i voditelja Marija Mlinarića i atletskog reprezenativca Brunu Erenta.

„Organiziranjem Trkačkog kampa START želimo omogućiti osobama s amputacijom da uz pomoć suvremenih sportskih ortopedskih pomagala aktivno sudjeluju u tjelovježbi, jer vjerujemo da ona povećava samopoštovanje, potiče neovisnost i poboljšava kvalitetu života. Osobe s amputacijom svakodnevno se susreću s poteškoćama u ostvarivanju različitih prava, obrazovanju, zapošljavanju, prostornim i komunikacijskim preprekama, stoga ovakvim događanjima želimo osvijestiti javnost, ali i donositelje politika o njihovim potrebama“, poručila je predsjednica UAZ-a i višestruko nagrađivana paraolimpijka Ana Sršen.

Trkački kamp START je manifestacija tijekom koje osobe s amputacijom donjih ekstremiteta uz podršku multidisciplinarnog tima atletskih trenera, trkača, fizioterapeuta i ortopedskih tehničara imaju priliku učiti trčati uz pomoć suvremenih sportskih ortopedskih pomagala, koja nadomještaju tjelesno oštećenje i omogućuju integraciju u sportsko – rekrativne aktivnosti.

Udruga UAZ poziva osobe s amputacijom da se uključe u  trkački kamp kojem je cilj ukazati na mogućnosti koje mogu ostvariti osobe s amputacijom ako im se pruži prilika.

Prijaviti se možete besplatno na trkački kamp na adresi udruga.amputiraca@gmail.com

Drugi Trkački kamp START