Trkački kamp START

Udruga osoba s amputacijom udova Grada Zagreba i Zagrebačke županije (UAZ) svake godine organizira “Trkački kamp START “ s ciljem pružanja mogućnosti i podrške osobama s amputacijom kako bi mogle provoditi aktivan stil život,  preuzeti odgovornost i brinuti o svom zdravlju. Riječ je o manifestaciji u sklopu koje osobe s amputacijom donjih ekstremiteta imaju priliku učiti trčati, igrati odbojku, košarku i vježbati.

Organiziranjem Trkačkog kampa START želimo omogućiti osobama s amputacijom da uz pomoć suvremenih sportskih ortopedskih pomagala aktivno sudjeluju u tjelovježbi jer vjerujemo da ona povećava samopoštovanje, potiče neovisnost i poboljšava kvalitetu života. 

Osobe s amputacijom svakodnevno se susreću s poteškoćama u ostvarivanju različitih prava, obrazovanju, zapošljavanju, prostornim i komunikacijskim preprekama, stoga ovakvim događanjima želimo osvijestiti javnost, ali i donositelje politika o njihovim potrebama.

Trkački kamp START je manifestacija tijekom koje osobe s amputacijom donjih ekstremiteta uz podršku multidisciplinarnog tima atletskih trenera, trkača, fizioterapeuta i ortopedskih tehničara imaju priliku učiti trčati uz pomoć suvremenih sportskih ortopedskih pomagala koja nadomještaju tjelesno oštećenje i omogućuju integraciju u sportsko – rekrativne aktivnosti.

Svake godine do sada trening je vodio i veliku moralnu i fizičku potporu našim članovima dao poznati kondicijski trener Mario Mlinarić.

Udruga UAZ poziva osobe s amputacijom da se uključe u Trkački kamp kojem je cilj ukazati na mogućnosti koje mogu ostvariti osobe s amputacijom ako im se pruži prilika. Sudjelovanje je besplatno , a prijaviti se možete na udruga.amputiraca@gmail.com.