TK 2019

Udruga osoba s amputacijom udova Grada Zagreba i Zagrebačke županije (UAZ) drugu godinu zaredom organizirala je “Trkački kamp START“ u sklopu kojeg je dvadesetak osoba s amputacijom donjih ekstremiteta imala priliku učiti trčati uz podršku multidisciplinarnog tima atletskih trenera, fizioterapeuta i ortopedskih tehničara.

Organiziranjem Trkačkog kampa želi se omogućiti osobama s amputacijom da uz pomoć suvremenih sportskih ortopedskih pomagala sudjeluju aktivno u tjelovježbi.

-Osobe s amputacijom svakodnevno se susreću s poteškoćama u ostvarivanju različitih prava, obrazovanju, zapošljavanju, prostornim i komunikacijskim preprekama, stoga ovakvim događanjima želimo osvijestiti javnost, ali i donositelje politika o njihovim potrebama- poručila je predsjednica UAZ-a Ana Sršen.

Pozivu udruge odazvao se i predsjednik Skupštine Grada Zagreba Drago Prgomet, koji je istaknuo kako je u ovoj akciji najvrjednije druženje i podrška.

-Usprkos fizičkom nedostatku, volja sve može nadoknaditi. Kako kaže kineska poslovica: Kad izgubiš ponos nisi izgubio ništa, kad izgubiš zdravlje izgubio si pola, kad izgubiš volju izgubio si sve. Koliko volje i želje sam danas ovdje vidio, organizatori i sudionici imaju sve što treba za ostvarenje svih ciljeva koje su si zacrtali- zaključio je Prgomet.

Cijelu galeriju fotografija sa događanja možete pogledati ovdje.