TK 2023

Trkački kamp 2023. godine održan je dana 16. rujna 2023. godine na zagrebačkom Jarunu. 

Ove godine Trkački kamp ujedno je bio i finale kampanje “Vrijeme je za novi korak” kojom smo tražili podizanje standarda ortopedskih pomagala koji su na listi HZZO-a. 

Trkački kamp otvorila je Ana Sršen, predsjednica Udruge. U svom govoru istaknula je da zastarjele proteze onemogućuju uključivanje osoba s amputacijom u društveni život, već ih tjeraju da ostanu u okviru svoja četiri zida, na teret obiteljima i društvu. 

Voditelj Trkačkog kampa bio je poznati kondicijski trener Mario Mlinarić, a voditelj panela pod nazivom “Kvaliteta života s aktivnim pomagalom” bio je dr.Natko Beck. 

Osim panela koji je novost u programu trkačkog kampa, ove godine održali smo i radionicu crtanja za djecu gdje su djeca crtala svoju viziju osobe s invaliditetom, a kako bismo djecu senzibilizirali za teme invaliditeta. 

Provedbom projekta Trkački kamp START svake godine omogućujemo osobama s amputacijom da uz pomoć suvremenih sportskih ortopedskih pomagala aktivno sudjeluju u tjelovježbi.

Projekt je realiziran uz financijsku podršku sponzora HEP d.d., Ottobock Adria, Bauerfeind, Ossur, MOOR, te uz ustupanje korištenja prostora od strane Grada Zagreba i donaciju u naravi od strane Polleo Sport i Atlantic trade. Posebno smo zahvalni i Go2Digital na ustupanju panela za digitalno oglašavanje naše kampanje. 

Galeriju fotografija pogledajte ovdje