Završen projekt Zelena snaga

Provedbom edukacije o njezi bilja 7. prosinca 2023. godine od strane stručnjaka sa Agronomskog fakulteta, završen je projekt Zelena snaga. 

Projekt se proveou suradnji sa Zavodom protetičku rehabilitaciju Klinike za reumatske bolesti i rehabilitaciju KBC Zagreb i Agronomskim fakultetom u Zagrebi, a financirala ga je INA d.d. u okviru svog natječaja Zeleni pojas.

Projekt je inicijalno uključio nabavku 30 trajnica-lončanica kojima će se urediti prostor Zavoda, te uređenje balkona pacijenata začinskim biljem (90 trajnica). U provedbi projekta na kraju je posađeno više od 200 biljaka, zbog dodatne donacije od strane Agronomskog fakulteta, očišćen je i uređen prostor ispred Zavoda te su postavljeni crteži djece na kojima su prikazane osobe s amputacijom udova.

U akciji sađenja nezamijenjivu ulogu imao je Inin Klub volontera. 

Zahvljujemo INA d.d., Ininom klubu volontera, stručnjacima i studentima Agronomskog fakulteta, osoblju Zavoda te pacijentima koji su se uključili u akciju sadnje i edukaciju te koji svakodnevno brinu o bilju. Galeriju fotografija možete pogledati ovdje i ovdje.

Kratki video možete vidjeti ovdje.

Izdvajamo i neke od medijskih objava: