Inovacije 2019

Udruga amputiranih Grada Zagreba i Zagrebačke županije (UAZ) s partnerom Kliničkim zavodom za rehabilitaciju i ortopedska pomagala, 23. studenog 2019. organizira,žla je četvrti po redu panel ‘Inovacije u protetici, rehabilitaciji i zapošljavanju osoba s amputacijom udova’, pod visokim pokroviteljstvom Predsjednice Republike Hrvatske i u suradnji s Gradom Zagrebom.

Cilj događanja je objediniti struku, donosioce javnih politika i korisnike kako bi prikazali novitete u protetici i implementirali suvremena pomagala na popis ortopedskih pomagala HZZO- a, i na taj način potaknuli radnu učinkovitost osoba s amputacijom udova.

Osim predstavljanja dostignuća iz područja tehnike i tehnologije u protetici, te dokazanih prednosti visokotehnoloških pomagala; događanje obuhvaća i medicinski dio; prikaz najnovijih metoda u rehabilitaciji.

– Ove godine uz redovni program imali smo i novinu: panel o zapošljavanju na kojem su sudjelovali poslodavac koji zapošljava osobe s invaliditetom i stručnjaci iz relevantnih institucija. Cilj ovog panela je odgovoriti na pitanje zašto je unatoč mjerama koje država poduzima i dalje radni potencijal osoba s invaliditetom neiskorišten – istaknula je Ana Sršen, predsjednica Udruge amputiranih grada Zagreba.