Dino Sokolović

Dino je izgubio obitelj i noge u nesreći, a onda postao šampion

Dino je izgubio obitelj i noge u nesreći, a onda postao šampion Dino Sokolović, osim što je najbolji hrvatski skijaš s invaliditetom, čovjek je koji unatoč životnim nedaćama, nikad nije odustao od sna. Nakon nesreće u kojoj je izgubio obitelj i obje noge, ipak se vinuo u zvijezde.

S 14 godina u prometnoj je nesreći izgubio majku, dva brata i strinu. Izgubio je i obje noge i ostao osuđen na život u kolicima. No, to ga nije spriječilo da se okrene ljepšoj budućnosti i ostvari brojne uspjehe u životu. U to je vrijeme morao prihvatiti situaciju koja nije bila laka, ali nije imao drugog izbora nego krenuti dalje. Danas je inspiracija svima.

POGLEDAJTE VIDEO: Inspirativna priča o skijašu čiji životni putevi nikada nisu bili lagani

Najprije je četiri godine trenirao plivanje, proputovao je svijet, upoznao mnoge ljude koji su doživjeli slične situacije, a zatim se okrenuo skijanju. Trenira i natječe se na monoskijama koje su mu prilagođene. Trenutno je najbolji skijaš s invaliditetom u Hrvatskoj, ali i svijetu.

Velika podrška u svemu mu je otac, koji ga je podržao u odluci da se bavi sportom, vozio ga na treninge i, kako Dino kaže, gurao ga naprijed.

– Sport otvara jako puno vrata i puteva. Osim što je zdrav, motivira čovjeka i može se postići i uspjeh. Sve je na pojedincu, što će izabrati, zaključuje Dino.

Autori: Davor Batisweiler, Matej Lončarić, Anja Dobranić, Ivan Pavic

Izvor: 24 SATA