Inovacije u protetici i rehabilitaciji

Udruga amputiranih Grada Zagreba i Zagrebačke županije (UAZ) s partnerom Kliničkim zavodom za rehabilitaciju i ortopedska pomagala organizator je događanja ‘Inovacije u protetici i rehabilitaciji osoba s amputacijom udova’.

Cilj događanja je objediniti struku, donosioce javnih politika  i korisnike kako bi prikazali noviteti u protetici i isti implementirali u suvremeni popis ortopedskih pomagala HZZO- a.

Osim predstavljanja dostignuća iz područja tehnike I tehnologije u protetici, te dokazanih prednosti visokotehnoloških pomagala; događanje obuhvaća I medicinski dio; prikaz najnovijih metoda u fizioterapiji I rehabilitaciji kako bi sami korisnici dobili uvid u najnovije vježbe  za osobe s amputacijom udova, te vježbe za prevenciju.

Na prvim Inovacijama koje su održane 5. studenog 2016., uz osobe s amputacijom udova, sudjelovali su i sportaši s amputacijom, članovi paraolimpijske reprezentacije u Riju 2016: atletičar Ivan Katanušić i plivač Kristijan Vincetić; predstavnici institucija: gospođa Ljubica Lukačić, članica Saborskog odbora za zdravstvo u ime predsjednice Odbora dr Ines Strenja Linić; gospođa Diana Hrsak, u ime zamjenice ravnatelja gospođe Veronike Laušin; gospodin Ratko Kovačić, predsjednik Hrvatskog paraolimpijskog odbora (HPO); gospođa Željka Pavković, rukovoditeljica Ortopedije URIHA, u ime gospodina ravnatelja Josipa Držaića, predsjednika Zagrebačkog sportskog saveza osoba s invaliditetom, student Zdravstvenog veleučilišta u Zagrebu te predstojnik Kliničkog zavoda za rehabilitaciju i ortopedska pomagala, domaćina događanja, Prim. mr.sc. Neven Kauzlarić, predstavnici ortopedskih kuća koje izrađuju proteze; te predstavnici medija. Prilog o inovacijama je emitiran u centralnom dnevniku Nove TV.

Cilj događanja je omogućiti korisnicima nove spoznaje iz područja protetike;  te im omogućiti da  isprobaju neka od stopalnih ili koljenskih jedinica kako bi se sami uvjerili u sve prednosti visoke tehnologije u svakodnevnom životu; te podizanje svijesti i brige za vlastito zdravlja osoba s amputacijom udova. Zajedničko mišljenje organizatora događanja I ostalih sudionika je da se uvođenjem novih tehnologija i inovacija u medicini, protetici i rehabilitaciji investira u  osobe s amputacijom kako bi postale punopravni I aktivni članovi društva koji doprinose zajednici u kojoj žive.

Ako ste zainteresirani za sudjelovanje na idućim “Inovacijama….” kao korisnik; predstavnik institucija, udruga, ortopedske kuće I slično, obratite nam se s povjerenjem na mail: udruga.amputiraca@gmail.com