Dino je izgubio obitelj i noge u nesreći, a onda postao šampion

Dino je izgubio obitelj i noge u nesreći, a onda postao šampion Dino Sokolović, osim što je najbolji hrvatski skijaš s invaliditetom, čovjek je koji unatoč životnim nedaćama, nikad nije odustao od sna. Nakon nesreće u kojoj je izgubio obitelj i obje noge, ipak se vinuo u zvijezde
Autori: Davor Batisweiler , Matej Lončarić , Anja Dobranić , Ivan Pavic

S 14 godina u prometnoj je nesreći izgubio majku, dva brata i strinu. Izgubio je i obje noge i ostao osuđen na život u kolicima. No, to ga nije spriječilo da se okrene ljepšoj budućnosti i ostvari brojne uspjehe u životu. U to je vrijeme morao prihvatiti situaciju koja nije bila laka, ali nije imao drugog izbora nego krenuti dalje. Danas je inspiracija svima.

POGLEDAJTE VIDEO: Inspirativna priča o skijašu čiji životni putevi nikada nisu bili lagani (https://www.youtube.com/watch?v=P6Ky3g1oxeA)

Najprije je četiri godine trenirao plivanje, proputovao je svijet, upoznao mnoge ljude koji su doživjeli slične situacije, a zatim se okrenuo skijanju. Trenira i natječe se na monoskijama koje su mu prilagođene. Trenutno je najbolji skijaš s invaliditetom u Hrvatskoj, ali i svijetu.

Velika podrška u svemu mu je otac, koji ga je podržao u odluci da se bavi sportom, vozio ga na treninge i, kako Dino kaže, gurao ga naprijed.
– Sport otvara jako puno vrata i puteva. Osim što je zdrav, motivira čovjeka i može se postići i uspjeh. Sve je na pojedincu, što će izabrati, zaključuje Dino.